Contacteer ons   050/35 23 27 -  info@guidogeernaert.be

  Zijn mijn juwelen tegen diefstal verzekerd?

  Ik kom terug uit vakantie. Ik stel thuis vast dat dieven op bezoek geweest zijn en de juwelen van mijn  overleden moeder zijn gestolen. Gelukkig heb ik een diefstalverzekering.


  Je mag inderdaad van geluk spreken. Het zal alleszins de ‘emotionele’ pijn verzachten.
  Wanneer je waardevolle voorwerpen in huis hebt, is het altijd belangrijk dat je een soort inventaris maakt van deze voorwerpen. Het zal je helpen bij de schadeloosstelling wanneer je slachtoffer zou worden van een inbraak.

  Welke informatie kan hier goed van pas komen?

  - Foto’s van de voorwerpen. En bij juwelen best foto’s van de juwelen gedragen bij verschillende aangelegenheden.
  - Aankoopbewijzen
  - Echtheidscertificaten
  - Notariële inventaris indien het om geërfde voorwerpen gaat.

  De diefstal van deze waardevolle voorwerpen is verzekerd via de facultatieve standaard diefstalwaarborg van de brandpolis. Wel is de maximale tussenkomst beperkt – tot bv 10% à 15% - van het totale verzekerde bedrag inboedel. Er bestaan hier verschillen tussen de verzekeringsmaatschappijen.

  Wie dure juwelen heeft of zeer waardevolle voorwerpen, zoals een schilderij van een bekende schilder of een werk van een gerenommeerde kunstenaar, raden we aan om een speciale verzekering tegen alle risico's te onderschrijven. Deze verzekering dekt alle schades aan de waardevolle voorwerpen.
  Mocht je in dit geval zijn en wil je hierover meer weten, aarzel niet om met ons contact op te nemen.

  Er bestaan hier gespecialiseerde verzekeringsmaatschappijen voor. Voorafgaand wordt dan een grondige expertise verricht om de waarde te bepalen. Dat gebeurt door een schatter die bij u thuis komt. Hij zal de waarde van de voorwerpen bepalen rekening houdend met de evolutie van de kunstmarkt. En bij schade zal de vergoeding meestal ruimer zijn dan bij een klassieke polis. Vanzelfsprekend is ook de premie duurder dan bij een klassieke verzekering, maar in dit geval zal je je ook gemoedsrust hebben  wanneer je zeer dure voorwerpen in huis hebt.

  Actualiteit

  Betere bescherming voor diegenen die bouwen of verbouwen vanaf 1 juli 2018 25/11/2017 - Vanaf volgend jaar 1 juli zijn diegenen die bouwen of verbouwen beter beschermd door de wet. Vanaf dan zijn de aannemers verplicht hun tienjarige aansprakelijkheid te verzekeren. Lees het vervolg ...
  Nieuwe pensioenverzekering voor zelfstandigen. 10/11/2017 - Vanaf 2018 zullen zelfstandigen zonder vennootschap kunnen genieten van een nieuwe vorm van extra aanvullend pensioen of de Pensioenovereenkomst Zelfstandigen (POZ). Dat is goed nieuws voor zo’n 450.000 eenmanszaken. Lees het vervolg ...
  Inbrekers profiteren van de ‘donkere’ wintermaanden 24/10/2017 - Er zijn ongeveer 200 inbraken per dag. Juwelen, geld en multimedia zijn de voorwerpen die het meest gestolen worden.  Inbrekers zijn het meest actief tijdens de donkere wintermaanden en dan in het bijzonder bij valavond. Zes tips om inbraken te vermijden of de schade te beperken. Lees het vervolg ...

  Nieuwsbrief

  Onjuist
  Onjuist
  Invalid Input

  Contactgegevens

  Guido Geernaert NV
  Dorpsstraat, 165
  8340 Sijsele
  FSMA nr 011334 A
  Tel 050/35.23.27
  info@guidogeernaert.be